Dokümantasyon ve Enformasyon Merkezleri Genellikle kütüphane alt yapısı üzerine oluşturulmuş, Belirli bir ya da birkaç konuda özel bilgi hizmetlerini sunan, Bilgi yönetimi konusunda eğitim almış, konu uzmanlarının denetimindeki kuruluşlardır.

Enformasyon Merkezi nedir?

Enformasyon merkezleri ise özel bir konudaki tüm ulusal enformasyon kaynaklarını düzenleyen kuruluşlardır. Bu konular kimya, mühendislik, sosyal bilimler vb. şeklinde sıralanabilir.

Bilgi ve Belge Merkezleri nedir?

Kütüphaneler ile bilgi ve belge merkezleri, hizmet verdikleri kullanıcı kesimlerinin gereksinimlerini karşılamak amacıyla sistemli ve düzenli olarak belge ve bilgi sağlayan, bunları işlemden geçirerek en uygun biçimde ve en kısa sürede yararlandırmaya sunması beklenen merkezlerdir.

Bilgi hizmetleri nelerdir?

 Belirli bilgi gereksinimlerinin karşılanmasına yardımcı olmak amacıyla bilgi yöneticileri tarafından bilgi kaynaklarının önerilmesi, yorumlanması, değerlendirilmesi ve kullanılması/kullandırılması işlemlerini içeren bilgi hizmetleridir.

Üniversite kütüphanelerine kimler girebilir?

“Kütüphanemizden diğer üniversitelerin mezunları ya da hocaları üyelik karşılığında yararlanabiliyor. Kütüphane içinde her türlü kaynağı kullanabiliyorsunuz. Üniversite hocaları ödünç kaynak da alabiliyor.

Enformasyon işlevi nedir?

(1) Enformasyon görevi: Dünyada ve toplumdaki durumlar ve olaylar hakkında bilgi sağlamak; çıkar grupları ve örgütleri arası ilişkiler göstermek; yenilikleri, uyumu ve gelişmeyi kolaylaştırmak.

Enformasyon ne demek örnek?

Enformasyon , bilginin iletişim ile aktarılması veya verinin anlamlı bir konu etrafında işlenmiş halidir. Örneğin; Bu sınıfın not ortalaması , son 1 yılın en yüksek ortalamasıdır.

Bilgi ve Belge Merkezleri türleri nelerdir?

Bu merkezler: halk kütüphaneleri, çocuk kütüphaneleri, gezici kütüphaneler, okul kütüphaneleri, araştırma kütüphaneleri, üniversite kütüphaneleri, özel kütüphaneler, arşiv kurumları, dokümantasyon ve enformasyon merkezleridir.